• PRODEJ:
  • KUŘIC
  • KÁČAT
  • HOUSAT
  • KRŮŤAT
  • HUSOKACHEN
  • BROJLERŮ
  • PŘÍSLUŠENSTVÍ K CHOVU
  • PRODEJ
    • KUŘIC
    • KÁČAT
    • HOUSAT
    • KRŮŤAT
    • HUSOKACHEN
    • BROJLERŮ
    • PŘÍSLUŠENSTVÍ K CHOVU
  • Úvod
  • Sortiment
  • Krmné směsi
  • Rady a tipy
  • Výkup králičích kůží
  • Ceník
  • Kontakt
  • Facebook

Jak vypadá snáška ostatní drůbeže


Máte-li rádi rozmanitost na svém talíři, zkuste zabrousit do vod neprobádaných. Pořiďte si jiné druhy drůbeže, než jsou právě slepice. Nabídnou Vám ne zcela tradiční vejce, která Vás mohou překvapit svou chutí.

Japonské křepelky

Jejich snáška Vás opravdu překvapí. Jedna křepelka Vám snese až 300 vajec ročně, každé vajíčko čítá přibližně 10 % hmotnosti slepičích vajec. Jejich vejce překypují prospěšnými látkami a skvělými výživovými hodnotami. Dokonce mají příznivý vliv na naše zdraví a tato vajíčka se užívají v léčbě některých nemocí.

Perličky

Vejce perliček mají jemnější chuť než slepičí. Disponují dlouhou trvanlivostí (až 11 měsíců), pro srovnání slepičí vejce má trvanlivost přibližně 28 dní.  Mají silnou skořápku, která je světlá s tmavými skvrnami. Hmotnost vajec se pohybuje mezi 40 až 50 g.

Krůty

Krůtí vejce jsou velmi podobná těm slepičím, tudíž je můžete použít v kuchyni stejným způsobem. Pokud vejce chcete vařit, musíte dobu varu upravit podle velikosti vajec, které častokrát bývají o něco větší než slepičí vejce. Snůška krůty se pohybuje kolem 80 ks vajec ročně.

eggseggseggs.jpg

Kachny

Některá plemena kachen Vás dokážou odměnit úctyhodnou snáškou až 150 až 200 vajec. Především plemena jako pekingské americké kachny a kampbelky. Vejce kachen jsou bohatší na proteiny, vápník, vitamíny, ale i tuk. Kachní vejce je doporučováno vařit alespoň 15 minut z důvodu zvýšeného rizika výskytu salmonely.

Husy

Husí vejce se ke konzumaci nedoporučují. Mají olejnatou příchuť, která ne všem strávníkům vyhovuje. V úpravě platí stejná pravidla jako u kachních vajec.

Pštrosi

Pokud se pštrosí vejce objeví na Vašem stole, můžete mít jistotu, že jste narazili na opravdovou specialitu. Tato vejce bývají v průměru 20x větší než slepičí vejce. Mají větší podíl žloutku. Výživovou a nutriční hodnotou jsou velmi podobná křepelčím vajíčkům. Tato vejce se nedoporučují vařit vcelku. Pokud se pro tuto úpravu rozhodnete, vařte vejce hodinu až hodinu a půl. Spíše se hodí pro pečení a smažení. Rakousko je proslulé výrobou likéru z pštrosích vajec.

 

Založit chov můžete i díky naší drůbeži, pak už Vám nezbyde nic jiného, než si užívat rozmanitou snůšku vajíček.

  • Úvod
  • Sortiment
  • Krmné směsi
  • Rady a tipy
  • Výkup králičích kůží
  • Ceník
  • Kontakt
  • KUŘICE
  • KÁČATA
  • HOUSATA
  • KRŮŤATA
  • HUSOKACHNY

© Copyright 2016 KAVAPO
Bez písemného svolení společnosti KAVAPO je publikování nebo šíření obsahu tohoto webu přísně zakázáno.
Produkce Alistra.cz. SEO stránek provádí společnost Alistra s.r.o.